Petrović: Revizija članstva daće novu snagu SNSD-u | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Revizija članstva daće novu snagu SNSD-u

Izvor: Herceg RTV | Datum:05.06.2021.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je gostujući u Jutarnjem programu naše televizije da je revizija članstva redovna procedura, koja se provodi nakon lokalnih izbora . Petrović je istakao da je revizija bila neophodna. Očekuje da će ovaj posao biti urađen kvalitetno i da će dovesti do uključivanja novih članova što će dati dodatnu snagu SNSD-u.

„Revizija se radi širom države. SNSD ima 63 odbora u RS i 18 u FBiH.To je jedan sveobuhvatan proces čiji je cilj da utvrdimo stanje, prije svega u strukturi i da izvršimo osvježavanje mjesnih odbora. Na ovaj način želimo da damo šansu i novim ljudima. U krajnjoj liniji na ovaj način vrši se i čišćenje baze, jer tu ima i umrlih i ljudi koji su se negdje preselili“,rekao je Petrović.

Generalni sekretar SNSD-a je objasnio da je pravo vrijeme da se revizija vrši sada, a ne u izbornoj godini.

„ Sveobuhvatna revizija može donijeti samo dobro i pravu, istinsku sliku. Obilazim odbore SNSD-a širom RS. Mislim da se taj posao obavlja korektno. To vrše najbolji aktivisti unutar stranke i to po unificiranoj formi. Vjerujem da će devedeset odsto posla biti završeno do kraja juna. Onda slijedi dorađivanje u većim odborima i onima koje smo promijenili“, zaključio je Petrović.

Komentarišući hapšenje Nebojše Vukanoviča i njegovo vrijeđanje trebinjskih sudija Petrović je rekao da je taj rijaliti bio zabavan par dana i da je svako normalan to osudio.

„Takav ton Trebinje nije zapamtilo. To su sve ružne slike. Svi se mi imamo pravo ljutiti. Ali, moramo imati valjda neki ljudski odnos prema bilo kome. I u Banjaluci vidite da je važniji rijaliti šou nego budžet i rješavanje problema građana. Ti političari koriste promociju i za svoju ličnu zaradu, to su influenseri“, rekao je Petrović.

On je dodao da je rijaliti politika potpuno promijenila način informisanja i nametnula ritam da nevažne vijesti postaju važne.

 

„Ja mislim da su sudovi pogriješili što su donosili presude 1.000 ili 2.000KM. Ja mislim da presude treba da budu 15.000 ili 20.000KM i onda će voditi računa kako proziva nekoga ili kleveće. Nije Vukanović jedini, ima još onih koji spinuju“, rekao je Petrović.

On je istakao da narodu odgovara razlika između vršenja vlasti i rijalitija i da će svaki ozbiljan čovjek vrlo lako napraviti razliku.

„Vršenje vlasti može biti dobro ili loše. Naša obaveza je da vršimo vlast na najbolji način. To je nešto što će narod i ocjenjivati. Od rijaliti programa niko nema koristi. Naše je da radimo, a tog nekoga da zabavlja i da baca blato i po Trebinju i po RS“, poručio je Petrović.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: