Trebinje: Rekonstrukcija fasade na Centru za informisanje i obrazovanje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Rekonstrukcija fasade na Centru za informisanje i obrazovanje

Izvor: Trebinje.rs.ba | Foto: Trebinje.rs.ba | Datum:16.05.2016.

U budžetu Grada Trebinja ove godine prvi put su planirana sredstva za sanacije fasada na objektima javnog i privatnog vlasništva u vrijednosti od 100.000 KM.Grad finansira rekonstrukciju fasade na Centru za informisanje i obrazovanje i zgradama užeg gradskog jezgra

Miroslav Bakoč, v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinje, rekao je da će 40% ovog iznosa biti utrošeno za sanaciju fasada na objektima u vlasništvu Grada Trebinja, dok je 60% grant za sufinansiranje ovih radova na privatnim objektima.

U prvoj godini, pojašnjava Bakoč, projektom su obuhvaćeni fasade na zgradama užeg gradskog jezra – od ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca do Njegoševe, te od ulice Desanke Maksimović do ulice Vojvode Stepe Stepanovića.

„Prema propisanim kriterijumima zainteresovani vlasnici stambenih i stambeno-poslovnih objekata sufinansiraće radove na fasadama u iznosu – najmanje 50% od procijenjenih troškova“, ističe Bakoč.

On pojašnjava da će opis potrebnih radova i način kako će biti izvedeni odrediti stručna komisija Gradske uprave, koja će utvrditi i predračun troškova.

„Nastojaćemo da planiramo sredstva za ovu namjenu i u narednoj budžetskoj godini kako bi obuhvatili što širi dio grada i pomogli vlasnicima da saniraju fasade na svojim objektima“, ističe Bakoč.

On navodi da je Centar za informisanje i obrazovanje prva zgrada obuhvaćena ovim projektom, dok su naredne dvije – zgrada u kojoj je gradska apoteka u Beogradskoj, te zgrada preko puta ulaza u Stari grad u ulici Desanke Maksimović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: