Obilježavanje stogodišnjice trebinjske Gimnazije: Bogat program u čast Gimnazije i za slavu grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježavanje stogodišnjice trebinjske Gimnazije: Bogat program u čast Gimnazije i za slavu grada

Izvor: Radio Trebinje/Vlatka Musić | Datum:15.06.2021.

U Trebinju je danas održan redovni sastanak Radnog tijela Organizacionog odbora za obilježavanje 100  godina od osnivanja trebinjske Gimnazije „Jovan  Dučić“.

Mišo Pešić, predsjednik Radnog tijela i direktor Gimnazije podsjetio je na dosadašnje brojne realizovane  aktivnosti na obilježavanju ovog značajnog jubileja i najavio da će, pored ostalog, za slavu grada, Sveto  Preobraženje Gospodnje, biti upriličena izložba fotografija o radu škole, uz koncert gimnazijskog  orkestra na Trgu slobode, kao i da će svečana akademija u čast stogodišnjice biti održana 11. oktobra, u Kulturnom centru Trebinje, na dan osnivanja Gimnazije.

U toku su, dodaje, i obimne pripreme za izradu monografije o vijeku škole, čije se izdavanje, zbog složenosti posla, u najboljem slučaju očekuje naredne godine.

U slučaju povoljne epidemiloške situacije zbog pandemije virusa korona, Pešić ističe da je do kraja ove  godine, pored ostalog, planirana tradicionalna manifestacija Dučićeve večeri poezije, u okviru koje će poznati pjesnici održati čas poezije u Gimnaziji, snimanje dokumentarnog filma o stogodišnjici škole te održavanje  istorijskog časa i izložba likovnih radova učenika ove obrazovne ustanove u Muzeju Hercegovine, u čijoj su zgradi nekadašnji gimnazijalci pohađali nastavu oko 40 godina.

Među planiranim aktivnostima na obilježavanju vijeka Gimnazije “Jovan Dučić” je i Dan otvorenih vrata, koji će biti upriličen početkom naredne školske godine, izdavanje poštanske markice sa znakom škole, uručenje nagrada zaslužnim pojedincima na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća, ulična trka trebinjskih učenika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: