Gradonačelnik Trebinja pokreće inicijativu za pomoć porodici Šljuka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Trebinja pokreće inicijativu za pomoć porodici Šljuka

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: RADIO TREBINJE | Datum:17.05.2016.

Za pomoć gradonačelniku Trebinja obratio se jutros sugrađanin Pero Šljuka kome Bobar banka u sudskom postupku potražuje otplatu kreditnih sredstava u vrijednosti od 9.000 KM. Kreditna sredstva kod Bobar banke je podigao sin Pera Šljuke koji je nakon toga preminuo. Bobar banka u stečaju je po ovoj stvari pokrenula pravni postupak oduzimanja imovine – porodičnu kuću u vrijednosti od 90.000 KM. Za sada je sud naložio odlaganje izvršenja, ali je ono neminovno ukoliko porodica Šljuka ne prikupi sredstva za otplatu.a60f95e6048a6076bc6ca88177633fab_XL

Porodica Šljuka broji sedam članova domaćinstva, a primanje ima samo jedan član i to penziju u vrijednosti od 300 KM. Zbog nezavidne, gotovo nesnosne materijalne situacije, porodica Šljuka nije u mogućnosti da sama prikupi pomenuta sredstava i sačuva kuću u kojoj živi.

Uzevši u obzir predočeni problem i tešku porodičnu situaciju, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je jutros donio odluku da pokrene inicijativu i pomogne porodici Šljuka da zadrži svoju imovinu.

Kako je Vučurević jutros rekao, teško je prihvatiti da Bobar banka potražuje kuću u vrijednosti od 90.000 KM za iznos duga od 9.000 KM, pri čemu je i sama Bobar banka u stečajnom postupku dužnik prema brojnim subjektima, a tu spada i petomilionski iznos prema Gradu Trebinju, koji je sve manje predmet pažnje kako javnosti, tako i nadležnih organa.

„Pronaćemo način da pomognemo porodici Šljuka, kako ne bi još jedna, ovaj put sedmočlana porodica koja živi gotovo bez ikakvih primanja, ostala bez krova nad glavom. Smatram da su ovakve situacije vrlo životne u Trebinju i cijeloj Republici Srpskoj i nažalost to je danas sve češće surova realnost naših brojnih građana. Uprkos svemu, ja sam na raspolaganju da saslušam probleme građana i da tamo gdje možemo, odnosno gdje smatramo da zaista postoji potreba, zajednički pomognemo„, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Inače, ovo nije prvi slučaj da se u pravnom postupku želi oduzeti privatna svojina. Trebinjska porodica Darmanović se sa sličnim problemom suočila 2014. godine,kada je takođe na inicijativu gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića prikupljen iznos za povrat nekretnine – porodične kuće, koja se danas, zahvaljujući ovoj inicijativi, opet nalazi u vlasništvu porodice Darmanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: