Kazna do 10 godina zatvora: Dokumentovano krivično djelo ''Pronevjera'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kazna do 10 godina zatvora: Dokumentovano krivično djelo ''Pronevjera''

Izvor: Naša Hercegovina | Datum:18.06.2021.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su lica inicijala N.B. i S.M. počinili krivično djelo „Pronevjera“.

Lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od 01. januara 2021. godine do 07. juna 2021. godine, radeći na mjestima trgovca i poslovođe u jednom trgovačkom objektu privrednog lica protivpravno prisvojili novac i robu u vrijednosti od oko 230.344,00 KM.

Kazna za ovakvo krivično djelo je do 10 godina zatvora, navodi se u Krivičnom zakonu Republike Srpske.

“Ako je pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi 10.000 KM, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina, a ako taj iznos prelazi 50.000 KM, kazniće se kaznom zatvora od dvije do deset godina”, navodi se u članu 316. Pronevjera – Krivični zakon RS.

Policijska uprava Trebinje je za pet mjeseci 2021. godine evidentirala 11 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta: devet krivičnih djela „Nedozvoljena trgovina“, jedno krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i jedno krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Naša Hercegovina


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: