Trebinje: Danas doček za djecu sa Kosova i Metohije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Danas doček za djecu sa Kosova i Metohije

Izvor: Srna | Datum:20.06.2021.

Grad Trebinje danas će deveti put dočekati djecu sa Kosova i Metohije za koje je organizovan bogat program, aktivosti i brojni izleti, najavljeno je iz Gradske uprave.

Djeca sa Kosova i Metohije iz mjesta Laplje Selo, Orahovac i Velika Hoča trebalo bi da stignu u Trebinje oko 18.00 časova, kada će biti upriličen doček ispred Doma učenika.

Posjeta djece sa Kosova i Metohije organizuje se u okviru projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske", a grad Trebinje će i ovoga puta obezbijediti finansijsku podršku za prevoz djece u Trebinje i organizovati bogat program za njih.

Djeca će tokom narednih sedam dana biti smještena u domovima svojih vršnjaka, dok će grad Trebinje obezbijediti smještaj i hranu za vođe puta.

U okviru sedmodnevnog boravka, za djecu sa Kosova i Metohije biće organizovane različite aktivnosti, od obilazaka grada i manastira /Zavala, Tvrdoš, Mrkonjići, Duži i Petropavlov manastir/, do posjeta Muzeju Hercegovine i Narodnoj biblioteci Trebinje.

U Domu mladih biće upriličena predstava u izvedbi Kulturne scene "Male stvari", kao i druženje sa članovima plesne grupe "Maris".

Djeca će sa vršnjacima iz Trebinja takođe posjetiti Grad Sunca i Akva park, a planiran je i obilazak planininarskog doma Ubla, kao i ručak na Ublima, u jednom od trebinjskih ruralnih domaćinstava.

Uz pratnju vodiča djeca će otputovati u Mostar i obići manastir Žitomislić.

Povratak djece na Kosovo i Metohiju planiran je u nedjelju, 27. juna.

Projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: