Trebinje ispratilo mališane sa Kosova i Metohije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje ispratilo mališane sa Kosova i Metohije

Izvor: RTRS | Datum:28.06.2021.

Trebinje je ispratilo 46 mališana sa Kosova i Metohije koji su boravili kod vršnjaka prethodnih sedam dana. Posjeta Trebinju organizovana je u okviru projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

 

Boravak u Trebinju i gostoprimstvo domaćina ostaće osnovcima s Kosmeta u nezaboravnom sjećanju sa mnogo lijepih uspomena, koje nose sa ovog druženja.

- Bilo mi je odlično, porodica u kojoj sam bio primljen dobro se brinula o meni. Videli smo dosta znamenitosti, crkava i manastira - rekao je dječak Mihajlo Zečević iz Orahovca.

I njegov vršnjak, takođe iz Orahovca, Nikola Lamović, ističe da je u Trebinju stekao mnogo novih prijatelja.

Za porodice, koje su ugostile djecu sa Kosova i Metohije, ovo je iskustvo prepuno pozitivnih utisaka.

- Prvi put smo ugostili dijete sa Kosova. Bilo nam je izuzetno drago, prvenstveno zato što znamo u kakvim uslovima djeca tamo žive i da su im ograničena kretanja - ističe Božana Đuzelović.

Trebinje je za mališane sa Kosmeta i ove godine pripremilo sadržajan program, a sve je, ističu, proteklo bez problema.

- Sva djeca su, kako smo saznali, bila zadovoljna. Što se tiče građana Trebinja, moram posebno istaći da smo imali zdušnu podršku jer su se javljali donatori koji su htjeli da daruju djecu - rekla je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja Slađana Skočajić.

Projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" u Trebinju sprovodi se već deveti put.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: