Pomozimo Slobodanu! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pomozimo Slobodanu!

Izvor: HERCEG RTV | Foto: HERCEG RTV | Datum:06.07.2021.

Fondacija Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske "Sveti Vukašin" pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć našem sugrađaninu Slobodanu Milićeviću koji živi u neuslovnom stanu i boluje od atrofije mišića, zbog čega je nepokretan već godinu dana.

Objavu Fondacije prenosimo u cjelosti:

Šta je to saosjećanje? Želja da se pomogne onome za koga smatramo da je zaslužio ili onome kome je pomoć zaista potrebna! U našem malom Trebinju živi mladić Slobodan Milićević, 1987. godište, čija životna priča je nestvarno potresna. Svi znamo njegovu majku Kovu koja je gradskim ulicama molila za novčanu pomoć. Ona je bolesna... Pokojni otac je takođe imao problema. Slobodan sada nema nikoga nego majku. Ispisali su ga iz osnovne škole, a da niko nije reagovao da se tako nešto spriječi, jer je osnovna škola obavezna. Zamislite samo kakvo je bilo to njegovo odrastanje.

Viđali ste ga možda u prolazu, stidljivog i čudnog mladića, i ko zna kakve misli osuđivanja bi vam prošle kroz glavu ne poznajući njegovu situaciju.

Slobodan je već skoro godinu dana nepokretan jer ima atrofiju mišića. Atrofija je nastale od slabog kretanja. Umrtvljenost mišića su uzrokovali sedativi koje mu je majka davala.

Možete li zamisliti kakvu njegu i higijenu je njemu nepokretnom majka Kova mogla pružiti?! Kada smo otišli kod njega i viđeli u kakvom je stanju i okruženju pitali smo ga za pomoć. Uz saradnju sa Centrom za socijalni rad Kova je smještena u ustanovu kod Modriče, a Slobodan u bolnicu u Trebinju dok mu mi ne osposobimo uslove u stanu.

Kako je cijev od vode puštala stan je plavio i parket je sav uništen. Želja nam je da svi zajedno pomognemo Slobodanu da ponovo prohoda i ima život dostojan čovjeka u 21. vijeku, pa su stoga preduzete već početne faze.

 

Članovi Fondacije su očistili stan iz koga je izneseno 6 tamića svega i svačega. Parket smo digli i treba novi pod da se postavi. Kada se stvore uslovi i Slobo izađe iz bolnice mi ćemo mu platiti potrebnu njegu i rehabilitaciju mišićnog tkiva.

Svi ćemo ga svakodnevno posjećivati kako bi mu pružali pomoć podrške. Slobodan nije psihijatrijski slučaj, nego mu samo mi kao zajednica trebamo pružiti podršku i ljubav. Uz medicinsku njegu i fizikalne vježbe vratiće se zdravom načinu života. Pozivamo sve vas dobre ljude da se pridružite našoj akciji. Pođimo od sebe. Bi li voljeli da se mi ili neko naš nađe u njegovoj situaciji?!

Priloge u novcu možete ostaviti u našim dobrotvornim kutijama i kod crkvenjaka u Sabornom hramu u Trebinju, uplatom na žiro račun 5517002204081161 - Uni Kredit banka Banja Luka i na Pej Pal njnjnj.paypal.me/svetivukasin

Ako imate nešto od potrebnog materijala koji bi nam značio u sanaciji stana ili ako želite da aktivnije učestvujete obratite se i pozovite broj sekretara, oca Miloša Mandića 065/775-767 i on će vas uputiti u detalje.

 

Potrebni materijal za prvu fazu sanacije:

-vodoinstalacioni materijal za sanaciju jednog kupatila i kuhinje,

-keramičke pločice za kupatilo, kuhinju i hodnik,

-ljepilo za keramiku,

-hidroizolacija,

-materijal za molerske radove i sanaciju zidova,

-laminat,

-podloga i lajsne za podove,

-materijal za farbanje drvenarije, najbolje boje na vodenoj bazi sa podlogom.

"ZAISTA VAM KAŽEM: KAD UČINITE JEDNOME OD OVE MOJE NAJMANJE BRAĆE MENI UČINISTE".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: