Preduzeće za primjer svima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Preduzeće za primjer svima

Izvor: hercegovinapress | Datum:08.07.2021.

Zalaganjem radnika Komunalnog preduzeće Trebinje ovaj grad je jedan od čistijih i uređenijih u regionu, a potvrda tome su posjete kolega iz susjednih gradova kako bi preuzeli model rada.

Iako se trude da budu što manje vidljivi na terenu, njihov rad je itetako primijetan – uređene zelene površine, pažljivo posađeni i održavani cvijetnjaci, ispražnjene i oprane kante za smeće, pokošena trava u prigradskim naseljima.

 

Direktor preduzeće Milan Mandrapa kaže da radnici rade u tri smjene i da svi imaju jedan cilj – čisto i lijepo Trebinje , napominjući da iako rade danonoćno bude i primjedbi građana, ali da se potrude da odmah reaguju.

 

Mandrapa napominje da imaju mali broj zaposlenih s obzirom na broj stanovnika i da ne mogu biti istog momenta na mjestima gdje se prave divlje deponije, ostavlja smeće, ali da su zahvalni građanima na sugestijama i pozivima.

Da bi grad bio još ljepši Mandrapa napominje da su ovih dana posadili 44 listopadne magnolije i 12 oleandera , a paralelno sa svim redovnim aktivnostima radili su pejzažno uredjenje Zatvorenog bazena u Trebinju.



“U okviru tih radova ugradili smo 3000m travnog busa i posadili biljke primjerene našem podneblju . Novi bazen biće okružen drvoredom od dvije vrste”, ističe Mandrapa.

On napominje da gradska čistoća danonocno radi i na skupljanju opalih cvjetova sa pripercima sa lipa, svaku noć se autocisternom peru javne povrsine, a u okviru poslova ovog preduzeca je odrzavanje i izgradnja gradskih groblja.

 

Ovih dana radnici službe “Zelenilo” započeli su u Starom gradu čišćenje i uređenje ljetnog kina.

Zahvaljujući njima Gradskom parku svi se dive.

Dok građani mirno spavaju vrijedni komunalci peru ulice.

Sredili su i turističku atrakaciju – oprali su turističku lokomotivu – Ćira.

Ono što izletnici bez srama ostave komunalci očiste .


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: