Nevesinje pozdravilo mladost i ljepotu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje pozdravilo mladost i ljepotu (FOTO)

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:22.05.2016.

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je večeras još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

Maturanti su se okupili u holu Centra  gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i  posebno uređenim frizurama.

Prije svečnog defilea organizovan je obilazak Spomen sobe i odavanje počasti poginulim borcima Nevesinjske brigade.

Četa nasmijanih djevojaka i mladića krenula je potom u šetnju gradskim ulicama.

Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja. Prema svečanom protokolu defile je završen na Trgu Alekse Šantića  polaganjem cvijeća na bistu velikog pjesnika.

Maturanti su se potom uputili u novootvoreni  salon "Golf " gdje su uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispratili najljepše životno doba.

Srednje obrazovanje steklo je 145 učenika: 66 gimnazijalaca, 28 mašinskih tehničara, 26 ekonomskih tehničara i 25 poslovno – pravnih tehničara.

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponijela je  gimnazijalka Željana Šipovac .

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: