Mišeljić: Teškim radom Leotar stigao do Premijer lige- Žalosno je skrnaviti najstarijeg „Trebinjca“ zbog jeftinih političkih poena | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mišeljić: Teškim radom Leotar stigao do Premijer lige- Žalosno je skrnaviti najstarijeg „Trebinjca“ zbog jeftinih političkih poena

Izvor: Hercegovina Press | Datum:15.07.2021.

Fudbalski klub /FK/ „Leotar“, čiji je račun odblokiran, sutra će odigrati prvu utakmicu u Premijer ligi BiH, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Uprave kluba na stadionu „Police“ u Trebinju i poručeno da taj klub ne treba bilo ko da politizuje, nego da se sav grad ujedini i pomogne da postigne što bolje sportske rezultate.

Predsjednik Uprave fudbalskog kluba „Leotar“ Gordan Mišeljić u ime uprave kluba upitao je da li je gradu Trebinju potreban premijerligaš u fudbalu i ocijenio da klub sa takvom tradicijom zaslužuje da igra u Premijer ligi, poslije osam godina pauze.

„Teškim radom smo za dvije godine preskočili dva ranga takmičenja i sa ponosom možemo reći da Leotar od sutra počinje svoju prvu prvenstvenu utakmicu u Premijer ligi“, rekao je Mišeljić.

On je naglasio da je klub dobio od Gradske uprave i privrednika bezrezervnu podršku za ulazak u Premijer ligu, a trebalo je ispuniti puno uslova, kao što je licenciranje kluba za Premijer ligu, a zauzvrat će klub od fudbalskog saveza dobiti razne benefite koji će se ogledati u rekonstrukciji infrastrukture na stadionu.

Prema njegovim riječima, potrebno je da u roku od tri godine FK „Leotar“ dobije moderni „hibrid stadion“ za glavni teren, a Savez će donirati rasvjetna tijela za reflektore za stadion „Police“. „Fudbalski klub Leotar opet dolazi u žižu javnosti i pokušava se ispolitizovati, što nije dobro. Apelujem na sve da na taj način ne dobijamo jeftine političke poene“, rekao je on i dodao da je jedan od uslova za licenciranje bila i deblokada računa i da se od svih od kojih su zatražili pomoć Gradska uprava prva javila da pomogne i uspješno je riješila dvije blokade računa kluba, a pravosnažne presude su datirale još iz 2003. i 2013. godine.

Mišeljić je ukazao da je jako pozitivno raspoloženje u gradu zbog uspjeha Leotara i zatražio podršku svih kako bi opet na stadionu u Policama gledali najeminentnije klubove iz BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ko je doveo klub u situaciju da je dugovao skoro pola miliona KM, Mišeljić je rekao: „Niko ovdje od nas, pa ni sadašnja Gradska uprava nije učestvovala u tim stvarima“. On je naglasio da je pred tim fudbalskim klubom teška predstojeća sezona i da im treba omogućiti što bolje uslove za rad i da se očekuje veliki broj gledalaca na tribinama stadiona u Policama.

Sportski direktor FK „Leotar“ Željko Radović istakao je da pojedinci pokušavaju da ispolitizuju taj klub što nije dobro.

„FK Leotar je krenuo dobrim putem, poslije dugo vremena igra Premijer ligu i ne treba ovim momcima da uskratimo to pravo, već da se dokažu na premijerligaškim terenima. Mi smo ljudi koji se bave sportom i fudbalom i politika nas ne interesuje“, rekao je Radović, koji nije želio da imenuje bilo koga ko pokušava da ispolitizuje klub jer ne želi da na bilo koji način učestvuje u tome, jer zastupa samo interese FK „Leotar“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: