Stopa kriminaliteta manja, bezbjednost saobraćaja nije na zavidnom nivou | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Stopa kriminaliteta manja, bezbjednost saobraćaja nije na zavidnom nivou

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.07.2021.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje u proteklih šest mjeseci je zadovoljavajuće - ocijenio je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje na današnjoj konferenciji za novinare za novinare.

U prilog tome govori činjenica da je stopa kriminaliteta manja za oko 6,5 %.

"U periodu januar-jun, evidentirano je 146 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, za koje je prijavljen 201 počinilac, od kojih su 69 povratnici a osam maloljetnici. Evidentirano je ukupno sedam slučajeva napada na policijske službenike od čega četiri na pripadnike opšte policije,  jedan saobraćajne i dva žandarmerije", kazao je Laketa i dodao da bezbjednost saobraćaja i dalje nije na zavidnom nivou.

"Porazna je činjenica da i pored svih preventivnih aktivnosti koje smo organizovali, veliki broj vozača za volan sjeda pod uticajem alkohola što nikako nije dobro. Pozivam sve građane na jačanje discipline u saobraćaju i poštovanje svih propisa a policija će i dalje pojačavati sve aktivnosti kako bi sačuvala sve one koji putuju i sve naše građane“, kaže Laketa.

Na konferenciji su govorili i načelnik Sektora policije Petar Kozjak i načelnik kriminalističke policije Velibor Vukoje.

Vukoje je kazao da je ova uprava u posmatranom periodu zabilježila 130 krivičnih djela, manje za devet u odnosu na uporedni period.

„Nadležnim tužilaštvima podneseno je 115 izvještaja protiv 119 lica od kojih 115 muškog a četiri ženskog pola. Od ukupno prijavljenih 119 lica, 27 je povratnika i četiri maloljetnika. Kao svjež čin evidentirano je 25 krivičnih djela za koja je prijavljeno 28 lica“, dodao je Vukoje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: