Vlatković: Pažnjom i novim propisima vratiti stari sjaj Trebišnjici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlatković: Pažnjom i novim propisima vratiti stari sjaj Trebišnjici

Izvor: hercegovinapress | Datum:23.07.2021.

Odbornik Narodne partije Srpske (NPS) u trebinjskom lokalnom parlamentu Jovica Vlatković, iznio je tokom dvodnevnog zasjedanju Skupštine grada nekoliko konstruktivnih prijedloga koji su naišli na odobravanje i pozicije i opozicije.


Vlatković se zalaže da se akcrnat stavi na rijeku Trebišnjicu, njeno brižljivije održavanje i čuvanje, te da se najvećoj trebinjskoj ljepotici vrati stari sjaj.
On je predložio nekoliko komkretnih mjera, a jedna od njih je u da se najlonske kese „protjeraju“ iz grada, kako bismo sačuvali životnu sredinu.



Diskutujući o prijedlogu odluke o usvajanju Politike zaštite životne sredine grada Trebinja, Vlatković je predložio i da nadležni u Centru za gazdovanje kršom ili druge nadležne ustanove Skupštini podnesu izvještaje o tome koliko su pošumili goleti i revitalizovali starih opožarenih površina.

Tomislav Medan iz Centra za gazdovanje kršom je ocijenio dobrom svaku inicijativu za povećanjem „pluća grada“.

„Dobro bi bilo da stručnjaci iz ‘Hidroelektrana na Trebišnjici’ urade studiju izvodljivosti koja bi pokazala da li je na potezu od Zasad polja do manastira Tvrdoš moguće ukloniti beton sa riječnog korita, čime bi rijeka dobila veću propusnu moć, ali bi joj se vratio i stari sjaj“, kazao je Vlatković.

On je dodao da je potrebno pokrenuti i inicijativu da se najlonske kese izbace iz upotrebe.

„To se može uraditi vrlo lako kada bi se one izbacile iz velikih marketa gdje se najviše kupuje, a umjesto simboličnog plaćanja kese od 5 feninga da se ponude papirne kese koje bi svakako bile skuplje, ali bi se u upotrebu vratili razgradljivi materijali takve ambalaže“, kaže Vlatković.

Hercegovina press


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: