Petričević sa privrednicima o prvoj slobodnoj zoni i otvaranju pogona kompanije „Jumko“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petričević sa privrednicima o prvoj slobodnoj zoni i otvaranju pogona kompanije „Jumko“

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.07.2021.

U Trebinju je danas boravio ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević koji je sa predstavnicima Područne privredne komore RS razgovarao o problemima privrednika u Hercegovini, te održavanju pozitivne privredne aktivnosti na ovom području.

On je najavio da bi u Hercegovini uskoro mogao biti otvoren pogon kompanije “Jumko”, gdje bi bilo zaposleno oko 200 radnika.

„Nismo definisali grad u Hercegovini u kome bi mogla biti otvorena ova fabrika, naravno ona lokalna zajednica koja bude pružila najbolje uslove prije svega po pitanju obezbjeđenja radne snage imaće prednost, u ovom slučaju najrealnije bi to moglo biti u Bileći”, rekao je Petričević.

On je istakao da je veoma važno privlačenje investitora u Hercegovinu i Republiku Srpsku i to kroz formiranje slobodnih zona, dodavši da će Grad Trebinje podnijeti potrebnu dokumentaciju prema ministarstvu za otvaranje slobodne zone.

On je naveo da bi prva slobodna zona u Srpskoj mogla biti otvorena do kraja ove godine i da očekuje da će privući značajan broj investitora i otvaranje radnih mjesta.

"Cijeli proces je u toku, pripremaju se elaborati, opravdanosti, dokumentacija, infrastruktura. Realno je da možemo reći da bi do kraja godine mogli imati tu prvu slobodnu zonu. Vidjećemo da li će to biti prva poslovna zona ovdje u Trebinju ili u Bratuncu jer i tamo postoji inicijativa", rekao je Petričević.

Predsjednik Područne privredne komore Trebinje Duško Pantović je rekao da je sa ministrom razgovarano i o poboljšanju statusa privrednika u Trebinju i Hercegovini, te da je cilj posjete ministra da se lično uvjeri da su kompanije koje su dobile podsticaje resornog ministarstva taj novac i uložile u razvoj i u nove tehnologije.

"Razgovarali smo i o podsticajima i promjeni stope poreza i doprinosa da bi se stimulisali privrednici da prijave sve radnike i da stanemo u kraj sivoj ekonomiji i `platama u koverti` i na tome će se raditi u saradnji sa resornim ministarstvom i širom poslovnom zajednicom", rekao je Pantović.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević će tokom dana posjetiti i nekoliko preduzeća u Hercegovini.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: