U Trebinju se nastavlja potpisivanje peticije protiv Inckove odluke | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju se nastavlja potpisivanje peticije protiv Inckove odluke

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.07.2021.

U Trebinju je i danas nastavljeno potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakonskih rješenja o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Večeras od18 časova građani mogu potpisati peticiju na Trgu pjesnika, kod spomenika Jovana Dučića.

Potpisivanje je danas organizovano i u Gorici, a kako najavljuju organizatori - biće nastavljeno i narednih dana u centru i gradskim naseljima.

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja, a podržao je Gradski odbor SNSD-a.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida. Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: