Razvojna agencija RS u Trebinju organizuje obuku za provođenje razvojnih projekata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Razvojna agencija RS u Trebinju organizuje obuku za provođenje razvojnih projekata

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.07.2021.

U Trebinju je juče počeo novi seminar na temu „Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata“ koji organizuje Razvojna agencija Republike Srpske.

Na obuci koja će trajati četiri dana učestvuju 24 učesnika, predstavnika institucija i odjeljenja Gradske uprave Trebinje, Razvojne agencije Grada Trebinja i Opštine Bileća.

Seminar pruža mogućnost da se, kroz rad u grupama, pripreme projektni prijedlozi prema pristupu logičke matrice koja predstavlja najrasprostranjeniju metodu koju primjenjuju međunarodne donatorske institucije.

Učesnici seminara će takođe imati priliku da se upoznaju sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i PRAG procedurama. Nakon obuke, jedinice lokalne samouprave i institucije dobijaju osposobljen kadar koji u skladu sa potrebama može samostalno (ili u projektnom timu) da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema fondovima Evropske unije i drugim donatorima u Bosni i Hercegovini.

Od 2015. godine Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je 22 obuke u kojima je učestvovala 51 jedinica lokalne samouprave, a obuku je uspješno završilo 388 polaznika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: