U toku naplata održavanja grobnih mjesta u gradskim grobljima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku naplata održavanja grobnih mjesta u gradskim grobljima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.08.2021.

 

U Komunalnom a.d. Trebinje u toku je godišnja naplata naknade za održavanje zajedničkih dijelova na gradskim grobljima „Podgljivlje“ i „Banjevci“.

Branka Grahovac, rukovodilac pravne službe u ovom preduzeću kazala je da se ova naknada počela naplaćivati tek početkom 2020. godine, te da su cijene ostale nepromijenjene.

„Cijene su formirane prema broju grobnih mjesta na površini zemlje. Vlasnici grobnice koja ima jedno grobno mjesto na godišnjem nivou plaćaju naknadu od 25 maraka, vlasnici grobnice koja ima dva grobna mjesta plaćaju 35 maraka, dok vlasnici svake veće grobnice za održavanje plaćaju naknadu od 45 maraka godišnje“, istakla je Grahovac.

Ona je dodala da je Komunalno preduzeće već godinama ove poslove obavljalo bez naknade, te da je sada to nemoguće nastaviti bez angažovanja dodatne radne snage, samim tim i bez dodatnih sredstava.

„Na gradskim grobljima naše preduzeće ima zaposleno šest radnika, a taj posao su ranije obavljala tri radnika. Ova sredstva ćemo iskoristiti  za neka tehnička unaprijeđenja, kao što je označavanje svakog grobnog mjesta. To znači da će se na web sajt preduzeća i na ulazu u gradska groblja postaviti table sa 'QR' kodom ispod koga će pisati čija je grobnica, a koji će prilikom očitavanja na mobilnom telefonu prikazati fotografiju grobnice i njen broj“, rekla je Grahovac.

Plaćanje se može izvršiti na žiro račun: 551-030-00012262-40, u Unikredit banci a.d. Banjaluka ili na blagajni preduzeća u ulici Luke Ćelovića br. 2, svakim radnim danom od 7 do 15 časova, sa naznakom „Paušal za održavanje zajedničkih dijelova groblja“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: