Tehnička škola Trebinja dobija opremljen kabinet za izvođenje praktične nastave | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tehnička škola Trebinja dobija opremljen kabinet za izvođenje praktične nastave

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.08.2021.

 

U Trebinju je danas potpisan sporazum između Grada Trebinja, Razvojne agencije grada, Tehničke škole Trebinje, Fondacije "Helvetas Moja budućnost" i drugih subjekata u okviru koga će između ostalog Tehnička škola u Trebinju dobiti opremljen kabinet za izvođenje praktične nastave, a ukupna vrijednost projekta je oko 38.000 KM od čega će Grad  učestvovati sa 10.000 KM.

Sporazum i ugovor o grantu je potpisan u okviru projekta "Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u Gradu Trebinju".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je fondaciji "Helvetas Moja budućnost" koji je sa saradnicima do sada uspješno realizovao mnoge projekte u Trebinju.

„Danas je potpisan sporazum sa devet subjekata. Grad u projektu učestvuje sa 10.000 KM. Nabavlja se oprema za Tehničku školu, organizovaće se obuke i sajam zapošljavanja. Ove godine je mnogo veće interesovanje učenika za zanate i struke koje smo podržali u prethodnom periodu nabavkom određene opreme što znači da smo na pravom putu. Veliki broj đaka je nakon završetka škole zaposlen, što je veliki uspjeh", rekao je gradonačelnik Trebinja.

Prema riječima direktora fondacije "Helvetas Moja budućnost" Svena Dominkovića, osim opremanja kabineta praktične nastave, veoma bitno je i istraživanje tržišta rada, te da je grad Trebinje uvidio značaj ovoga.

"Cilj je da djeca dobiju bolje obrazovanje i znanje koje će im pomoći da nakon završetka škole dobiju posao i mogućnost daljeg školovanja", rekao je Dominković.

Nebojša Bovan, direktor trebinjske Tehničke škole, kazao je novinarima da je ova škola već ranije realizovala projekte u vezi sa organizovanjem praktične nastave za zanatska odjeljenja kao i odjeljenja četvrtog stepena, čime se povezuju sa poslodavcima.

Bovan objašnjava  da se učenici po završetku školovanja zaposle kod poslodavaca i dodao  da je ove godine upisano novo odjeljenje-tehničar informacionih tehnologija u skladu sa novim trendovima potražnje na tržištu rada.

"Imali smo problem opremanja kabineta za praktičnu nastavu, a zahvaljujući današnjem sporazumu uspjećemo da obezbijedimo kabinet koji će nam donirati fondacija 'Helvetas Moja budućnost'", rekao je Bovan.

Direktor Razvojne agencije grada Trebinja Bojan Benderać istakao je da će u ovom projektu, ova agencija biti glavni faktor koji će okupljati sve partnere i biti nosilac većine aktivnosti, a neke od njih su obuke nastavnika, organizacije sajma zapošljavanja i obrazovanja i opremanje kabineta praktične nastave u Tehničkoj školi u Trebinju.

Projekat realizuje Razvojna agencije grada Trebinja u saradnji sa Tehničkom školom Trebinje, Centrom srednjih škola Trebinje, Privrednom komorom Republike Srpske, Javnom ustanovom Dom mladih Trebinje, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Trebinje  i privrednim subjektima koji učestvuju u provođenju praktične nastave iz ciljanih zanimanja, uz podršku fondacije "Helvetas Moja Budućnost" i Grada Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: