Završena Nevesinjska olimpijada: Glavne nagrade ostaju u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završena Nevesinjska olimpijada: Glavne nagrade ostaju u Nevesinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.08.2021.

Tradicionalnim konjskim trkama na Bratačkom lugu kod Nevesinja danas je završena 146. Nevesinjska olimpijada. Nakon 48 održanih disciplina i više priređenih kulturnih i turističkih sadržaja spuštena je olimpijska zastava na ovogodišnjem saboru tradicije i viteštva.

U tri galoperske trke koje su privukle najviše pažnje učestvovalo je 25 grla. Glavne nagrade ostaju u Nevesinju pošto su u trci punokrvnih konja najviše stepenice pobjedničkog postolja pripale domaćim odgajivačima. Nagradu od 4.000 KM zaslužilo je grlo Atom Mirka Teletine iz Nevesinja, a nagradu od 2.500 KM osvojio je Duško Đurasović čije je grlo Fast Ender drugo prošlo kroz cilj. Na trećoj stepenici pobjedničkog postolja Nevesinjcima se pridružila porodica Okičić iz Sanskog Mosta.

U trci arapskih konja najbrže je bilo grlo Numan Marka Ostojića sa Žabljaka, ispred Kadifa Mirka Teletine iz Nevesinja i Lenkorana Dražena Dunđera iz Bileće.

Mala trka bosansko-brdskih konja i mješanaca donijela je radost odgajivačima sa Žabljaka pošto su osvojili sve tri nagrade. Prvi je bio Bambi Žarka Ostojića, drugi Gazal Davida Jankovića, a treća kroz cilj je prošla Šajka Miloša Ostojića.

Atraktivna disciplina potezanje konopa donijela je radost Nevesinjcima. Srpski Soko je odbranio tron i u uzbudljivom finalu savladao „teškaše“ iz Gacka.

Hici Radovana Zekovića iz Šavnika bili su nedostižni za rivale u bacanju kamena s ramena. Sa rezultatom 16,48 stameni Crnogorac je nadmašio Milorada Crepulju iz Banjaluke i Milutina Šoća iz Podgorice.

Mlađani Dušan Savić iz nevesinjskog sela Krekovi   već je stasao za pravog olimpijskog šampiona pošto je dosta ubjedljivo porazio rivale.

U tradicionalnim i viteškim disciplinama i mladi i stari željeli su da pokažu snagu, spretnost i sportsko umijeće, ali i da osvoje primamljive nagrade organizatora. Ove godine najuspješniji je bio Radovan Grozdanić iz Danilovgrada. Simpatični Crnogorac imao je najbolje rezultate u skoku udalj i skoku uvis, a pokazao je brzinu i spretnost u trci u džaku.

Tradicionalna disciplina skakanje na mijeh brzo je završena na razočarenje publike.

Peđa Ninković iz Trebinja je veoma energično i vješto savladao neobični olimpijski rekvizit i razočarao rivale, od kojih većina nije uspjela ni da se oproba u ovoj zabavnoj disciplini.

Na stub visok devet metara hitro se popeo Mihajlo Todorović iz Gacka. Legendarni Rašo Andrić bio mu je glavni rival, ali je ipak presudila mladalačka energija.

U boju na brvnu Milenko Kravić je pokazao zašto je više od tri decenije prisutan na Nevesinjskoj olimpijadi. Pokazao je i vještinu i čvrstinu i znalački izbacio konkurente.

Na start trke sa jajetom u kašici pojavili su se olimpijci različiti po stasu i godinama, a na cilj je prvi stigao najiskusniji Radomir Andrić.

Vrelo popodne u srcu Nevesinjskog polja ometalo je takmičare da pruže svoj maksimum, ali je ostala jaka želja za pobjedom. Olimpijci su se puni utisaka vratili kući, oni najbolji sa medaljama i vrijednim novčanim nagradama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: