Sjećanje na žrtve austrougarskog terora u Konjskom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sjećanje na žrtve austrougarskog terora u Konjskom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.08.2021.

U crkvi Svetog Spasa na Konjskom danas je služen pomen za nevine žrtve sa područja ovog sela i Zubaca nastradale od austrougarskih vlasti u Prvom svjetskom ratu.

Nakon pomena koji je u hramu na Konjskom služio sveštenik Boris Banduka, održan je i čas istorije.

U svom obraćanju Miodrag Novokmet, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja Grada Trebinja, ponovio je da će Grad Trebinje uvijek podržavati ovakve i slične manifestacije, kojim se od zaborava pokušavaju da otrgnu žrtve nastradale od strane okupatora.

Prema riječima Krsta Ratkovića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Zubci, kao i Miodraga Ćurića, potomka jedne od žrtava austrougarskog terora - mještani ovog dijela Zubaca uskoro bi trebali da formiraju inicijativni odbor za izgradnju spomen-obilježja za nastradale.

U prigodnom programu nastupili su i Marija Rosić iz Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ i guslari Aleksa Ćurić i Zoran Hrnjez, članovi Guslarskog društva „Vojvoda Luka Vukalović“ Trebinje.

Nakon istorijskog časa, u parohijskom domu na Konjskom priređena je trpeza ljubavi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: