Gradonačelnik Ćurić sa saradnicima posjetio Planinarski dom na Ublima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Ćurić sa saradnicima posjetio Planinarski dom na Ublima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.09.2021.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je sa saradnicima posjetio Planinarski dom na Zubačkim Ublima u kome je danas obavljena primopredaja opreme za smještajne kapacitete doma i obilazak lokaliteta.

Riječ je o projektu „Aktivni odmor – razvoj turističkih potencijala Trebinja“, čija je vrijednost 65.000 KM, a realizuju ga kao nosilac Grad Trebinje sa partnerima: Planinarskim društvom „Vučji zub“ Trebinje i Fondacijom „Helvetas-Moja Budućnost“.

„Od danas naš grad ima još jedan razlog za zadovoljstvo jer smo obogatili dodatno, sa jednim izuzetnim objektom našu turističku ponudu“, kaže gradonačelnik Trebinja.

„Kroz ovaj projekat ovo popularno mjesto u parku prirode Orjen dobija svoj novi izgled i obogaćuje turističku ponudu grada Trebinja. Velika vrijednost svega je u tome što je planinarski dom, nakon dugog niza godina dobio odlične smještajne kapacitete“, rekao je Ćurić.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva Vučji zub, rekao je da je, u ovkiru projekta, 17 članova „Vučjeg zuba“ prošlo  obuku, položilo stručni ispit i dobilo sertifikate planinarskih vodiča od Planinarskog saveza RS, gdje će u saradnji sa turističkim agencijama moći bezbjedno da vode turiste po planinama oko Trebinja i u okruženju.

„U daljoj realizaciji projekta biće urađen i eko-septik sanitarni čvor, te postavljeni adrenalinski i zabavni sadržaji kao što je vještačka stijena za penjanje i dječiji zip-lajn“, dodaje Škero.

Projekat finansira Fondacija „Helvetas-Moja Budućnost“ u iznosu od 30.700 KM, a preostali iznos sufinansiraju Grad Trebinje i Planinarsko društvo „Vučji zub“ Trebinje.

Vrijedi istaći i da su prva dva vikenda smještajni kapaciteti planinarskog doma već rezervisani, a prvi koji su to učinili su Planinarsko društvo „Abonos“ iz Banja Luke, koji će kako su najavili, popuniti sav smještaj.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: