Trebinjci probali poslastice pravoslavne i muslimanske tradicije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjci probali poslastice pravoslavne i muslimanske tradicije

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: RADIO TREBINJE | Datum:02.06.2016.

Na Trgu Travunije ispred Osman-pašine džamije u Starom gradu sinoć je priređen bazar gastro proizvoda pravoslavne i muslimanske tradicije, u organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju Trebinje i podršku Međureligijskog vijeća BiH i Katoličkog servisa za pomoć (CRS).bazar

Na „Bazaru dobre volje“ posjetioci su imali priliku da degustiraju tradicionalna jela, uglavnom kolače i poslastice, pravoslavne i muslimanske kuhinje sa područja Hercegovine, koje su pripremile žene angažovanje u trebinjskom Odboru za međureligijsku saradnju.

bazar2bazar2

„Cilj nam je bio da pokažemo da male stvari koje život čine bez problema možemo da radimo zajedno, da to vide i drugi ljudi – i da se tim putem, lagano i bez grča, poboljšava svakodnevica u našoj zemlji“, kaže jerej Dražen Tupanjanin.

Ilohan Puce, odnedavno glavni imam u Trebinju, ističe da je Islamska zajednica uvijek otvorena sa sve vrste međureligijske saradnje, promocije otvorenosti i tolerantnosti.

„Predstavljanjem jela iz naših kuhinja promovišemo naše kulture i tradicije i pokazujemo na jednom mjestu – koliko je veliko bogatstvo u našim različitostima“, kaže Puce.

bazar3

Posjetioci bazara imali su priliku da probaju i kafu iz dvjestolitarske Zlatne džezve proizvođača kafe iz Visokog, koja je, kažu organizatori, „manja sestra“ njihove velike džezve od 650 litara, registrovane u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveća na svijetu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: