Dutina: Prodavnica ''Treća dob'' opravdala očekivanja (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dutina: Prodavnica ''Treća dob'' opravdala očekivanja (AUDIO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.09.2021.

U prethodnoj godini u penzionerskoj prodavnici „Treća dob“ u našem gradu obavljeno je preko 10.000 kupovina i podijeljeno je oko 1.550 penzionerskih kartica čime su ispunjena sva očekivanja ovog projekta gradske uprave.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja, u okviru koga djeluje prodavnica za najstariju populaciju, je, za Radio Trebinje, istakao da je ukupan promet za godinu dana rada penzionerske prodavnice 236.000 KM od čega su korisnici platili 149.000 KM, a Grad Trebinje je kroz Agrarni fond subvencionisao oko 87.000KM.

„Prodavnica za penzionere 'Treća dob' je uspješan projekat i zadovoljni smo poslovanjem tokom prethodnih godinu dana, jer smo omogućili određenom broju penzionera iz našeg grada da osnovne životne namirnice, mogu kupovati po nižim cijenama“, naveo je Dutina.

Ističe da se u prodavnici „Treća dob“ može kupiti više od 70 artikala - osnovne životne namirnice, higijenski artikli i ostali proizvodi koji se svakodnevno koriste u domaćinstvima.

„Prodavnica je uredno snabdjevena. U skladu sa potrebama i zahtjevima obogaćujemo asortiman proizvoda, tu smo da obezbijedimo najbolje za našu penzionersku populaciju“, kaže Dutina.

On je naveo da često dobijaju povratne informacije od korisnika prodavnice koji su zadovoljni radom i zahvalni na ovakvom projektu.

„Nadam se da će u narednom periodu biti još ovakvih prodavnica širom RS“, naveo je Dutina.

Pravo na karticu imaju svi penzioneri stariji od 60 godina, a čije penzije ne prelaze 404 KM. Penzioneri koji imaju penziju do 200 KM ostvaruju popust od 50 odsto prilikom kupovine, za penzije do 300 KM popust je 35 odsto, a oni sa penzijom do 404 KM imaju 25 odsto popusta na artikle.

Prodavnica za penzionere "Treća dob" u Trebinju posluje od prvog oktobra prošle godine i prvi je i jedini objekat ovakve vrste u Republici Srpskoj.

Radno vrijeme prodavnice „Treća dob“ u zgradi autobuske stanice je od 8 do 18 časova, osim nedjelje.

U „Temi jutra“ sa Veselinom Dutinom, razgovarao je Darko Kurtović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: