U Trebinje stižu ruski doktori različitih specijalnosti – “Mobilna klinika” na usluzi građanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinje stižu ruski doktori različitih specijalnosti – “Mobilna klinika” na usluzi građanima

Izvor: Rejting.info | Datum:16.09.2021.

U Trebinju se početkom oktobra pokreće “Mobilna klinika” u kojoj će ordinirati ruski doktori različitih specijalnosti zajedno sa ovdašnjim ljekarima, a krajem ove i početkom sljedeće godine na Odjeljenje oftamologije stižu eminentni stručnjaci iz Sočija, kao i značajna oprema za ovo odjeljenje.
Ovo je dogovoreno nakon što je ovih dana Bolnicu Trebinje posjetio direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu, nevladine humanitarne agencije, nezavisne i nekomercijalane organizacije Branimir Nešić sa saradnicima.

Nešić se sastao sa direktorom Bolnica Nedeljkom Lambetom i doktorima Tatjanom Mrdić i Dušicom Čičković, specijalistima oftalmologije, sa kojima je dogovorena saradnja u budućem periodu.
Na sastanku je precizirano da takozvana „Mobilna klinika“, početkom oktobra dolazi u Trebinje, a ordiniraće ruski doktori, različitih specijalnosti, zajedno sa specijalistima iz JZU Bolnica Trebinje.
U mobilnoj klinici će se vršiti preventivni pregledi po mjesnim zajednicama iz Trebinja, a radi se o specijalno opremljenom ambulantnom vozilu, koje će potom obilaziti i ruralna područja Istočne Hercegovine, a sve u cilju pružanja visokokvalitetne zdravstvene usluge.
Ovaj projekat je od posebnog značaja za stara i iznemogla lica kojima je otežan odlazak u medicinske ustanove, a zahvaljujući mobilnoj klinici sve strukture socijalno ugroženih imaće mogućnost da obave ljekarske preglede i dobiju najkvalitetniju medicinsku pomoć u vidu dijagnostike i profilaktike.
Rejting.info


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: