Skupština usvojila izvještaj o izvršenju budžeta: SUFICIT NA POLUGODIŠTU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Skupština usvojila izvještaj o izvršenju budžeta: SUFICIT NA POLUGODIŠTU

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.09.2021.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas na 7. sjednici izvještaj o izvršenju budžeta Grada za prvih šest mjeseci ove godine.

U prvom polugodištu 2021. godine ukupni budžetski prihodi i primici realizovani su u iznosu od 15,4 miliona KM, što je 53,65% plana budžeta za ovaj period.

Ukupni rashodi i izdaci iznosili su 12,6 miliona KM, čime je u gradskoj kasi ostvaren suficit od 2,7 miliona KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ocijenio je da suficit obećava, ali da se na temelju polugodišnjeg presjeka stanja gradskih finansija ne mogu donositi konačni zaključci za cijelu budžetsku godinu.

Skupština je usvojila strategiju i program bezbjednosti saobraćaja na području grada Trebinja, do 2030. odnosno 2025. godine, koji sadrže analizu problema, definišu ciljeve i smjernice djelovanja kako bi se bezbjednost učesnika u drumskom saobraćaju podigla na viši nivo.

Izmjenama odluke o bezbjednosti saobraćaja parkiranje teretnih vozila ubuduće biće dozvoljeno isključivo na lokaciji prije nadvožnjaka u naselju Perovića most, kako kamioni koji se sada parkiraju kod kružnog toka na južnoj obilaznici ne bi ostavljali loš estetski utisak kod posjetilaca grada.

Dopunom odluke o naplati parkiranja utvrđeno je da cjelodnevna karta za parkiranje teretnih vozila na novoj lokaciji iznosi 20 KM.

U danas usvojenoj informaciji o statusu buduće istraživačke stanice za mlade talente, koja je planirana u objektu stare škole u Zgonjevu, navedeno je da je pandemija zaustavila formiranje centra, ali i da su se u međuvremenu pojavile ideje da se projektom obuhvati i novi objekat gimnazije u izgradnji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: