Otvorena vrata gradnji nove bolnice na lokaciji u Pridvorcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvorena vrata gradnji nove bolnice na lokaciji u Pridvorcima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.09.2021.

Skupština grada Trebinja u nastavku zasjedanja usvojila je odluku o pristupanju izradi regulacionog plana za 9 hektara područja u Pridvorcima na kojem je planirana izgradnja nove bolnice.

Na poziv odbornika Liste za pravdu i red da se od odluke odustane i sačeka zakon o restituciji - jer je riječ o zemljištu koje je 60-ih godina prošlog vijeka nepravedno oduzeta privatnim vlasnicima – iz nadležnog odjeljenja i odborničke većine je poručeno da se odluka ne bavi imovinsko-pravnim odnosima već stvaranjem uslova za važnu investicionu odluku.

Zemljište predviđeno za gradnju, kako je rečeno, upotpunosti je u svojini Republike Srpske, odnosno Grada Trebinja, a da svakome ko dokaže vlasništvo zakon garantuje pravo na obeštećenje.

 

Kako je ranije za Radio Trebinje pojasnio Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, lokacija za gradnju bolničkog kompleksa, ranije planirana van područja grada, promijenjena je na sugestiju stručne javnosti čiji je mišljenje bilo da objekat ove namjene mora biti bliži i komunikacijski bolje povezan sa gradom.

„Dobili smo obećanje resornog ministarstva da gradnja počinje čim projekat bude završen. Vjerujem da ćemo na proljeće na terenu vidjeti temelje buduće bolnice“, rekao je Furtula danas novinarima, te dodao da je u nadležnosti grada otklanjanje administrativnih i drugih barijera.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: