Tipski objekti na Ublima i elitno naselje iznad Pridvoraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tipski objekti na Ublima i elitno naselje iznad Pridvoraca

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.09.2021.

Skupština grada Trebinja usvojila je u nastavku zasjedanja zoning plan za područje Ubala, čija je namjera, kako je rečeno, da se prostor zaštiti od stihijske urbanizacije i unificira gradnja na ovom popularnom izletištu.

 

 

Zoning planovi - Ubla i Humac

 

Sa tim ciljem, kako je rečenu u nadležnom odjeljenju, izrađen je i konkursni zadatak za rješenja tipskih objekata - planinskog tipa, koji će biti građeni na tom području.

 

Odbornici su usvojili i zoning plan „Humac“ koji obuhvata područje uzvišenja Hum i Humac iznad naselja Pridvoraca, gdje je planirana gradnja naselja elitističkog karaktera, sa vilama, rezidencijama i adekvatnim pratećim sadržajima.

 

U zoni obuhvata je uz javno - i privatno zemljište, pa će na ovaj način utvrđena namjena prostora, kako je rečeno, donijeti značajan benefit vlasnicima jer će povećati tržišnu vrijednost parcela.

 

Ranije je za Radio Trebinje načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula pojasnio da je odluka motivisana stavom da Trebinju trebaju elitistička naselja kako bi privukla važne ljude koji mogu da na pomognu u daljem razvoju našeg grada.

 

 

Usvojena je i odluka o izradi plana parcelacije 3,3 hektara zemljišta na Aleksinoj Međi gdje je planiran razvoj novih infrastrukturnih i poslovnih sadržaja za zainteresovane investitore.

 

Njih već ima - ranije je Radio Trebinju potvrđeno da je na adresu Gradske uprave stiglo pismo namjere trgovačkog lanca „Robot“ da na ovom lokalitetu izgradi svoj prodajni objekat.

 

Na kraju zasjedanja, Skupština grada, nakon provedenog javnog konkursa, imenovala je dosadašnje vršioce dužnosti, Slađanu Skočajić - za načelnika Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport o obrazovanje i Spasoja Radovića – za načelnika Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove.

 

Siniša Terzić, Maja Kolak i Olivera Čučković imenovani su novim članovim Gradske izborne komisije Trebinje, nakon što je Skupština prihvatila izvještaj nadležne komisije o rezultatima provedenog javnog oglasa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: