Pogoršana epidemiološka situacija u Hercegovini: Zdravstveni radnici pozvali građane na poštovanje mjera i vakcinaciju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pogoršana epidemiološka situacija u Hercegovini: Zdravstveni radnici pozvali građane na poštovanje mjera i vakcinaciju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.09.2021.

U Bileći je kod još 38 osoba potvrđena zaraza virusom korona, od 49 uzetih laboratorijskih uzoraka.

Među novoboljelima je i šest mlađih osoba, a najviše ih je srednje životne dobi, prenosi Radio Bileća.

U ovoj opštini aktivno je 68 slučajeva zaraze virusom korona.

Zbog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije ljekari su pozvali da se svi kontakti i druženja u naredne dvije do tri sedmice svedu na minimum, kako bi se smanjilo širenje zaraze.

Zdravstvni radnici u Nevesinju su, zbog epidemiloške situacije, koja se i dalje pogoršava, popunjenosti bolničkih kapaciteta i sve težih kliničkih slika kod zaraženih virusom korona, pozvali građane da se pridržavaju mjera prevencije.

„Molimo građane da izbjegavaju nepotrebne kontake, nose zaštitne maske i drže distance, i tako pokažu odgovornost prema sebi i najbližima. Pozivamo građane koji se još nisu vakcinislai da se vakcinišu protiv virusa korona“, navodi se u ovom apelu, prenosi Radio Nevesinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: