NEVESINJSKI KONJIČKI KLUB GRADI HIPODROM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NEVESINJSKI KONJIČKI KLUB GRADI HIPODROM

Izvor: RADIO NEVESINJE | Foto: RADIO NEVESINJE | Datum:06.06.2016.

Konjički klub „Galop“ gradi hipodrom na lokalitetu Boljkovače, između Bratačkog luga i naselja Šurići. Ako sve bude teklo prema planovima, ljubitelji konjičkog sporta u Nevesinju i regionu  uskoro će dobiti uređen  prostor za priređivanje konjskih trka, rekreativno i turističko jahanje. To je, uz razvijanje i omasovljenje konjičkog sporta bio jedan od glavnih ciljeva najmlađeg sportskog kolektiva u Nevesinju formiranog prije nepune dvije godine.

Predsjednik kluba Stevan Teletina kaže da je u planu izgradnja staze dužine 1.600 metara i uređenje čitavog kompleksa u čijem će centru biti vještačko jezero.

 – Željeli smo da još ove godine za Nevesinjsku olimpijadu priredimo trke, ali je kišno proljeće odložilo radove tako da sa sigurnošću ne možemo potvrditi da će staza biti završena do početka tradicionalne nevesinjske svetkovine – ističe Teletina. Najuspješniji nevesinjski odgajivač konja očekuje da se već od naredne godine centralna manifestacija Nevesinjske olimpijade sa tradicionalnim i viteškim disciplinama održava na uređenom trkalištu.

U štalama  Konjičkog kluba „Galop“ trenutno se nalazi 11 grla arapske i engleske pasmine. Sudeći po nedavnim  nastupima u Šapcu i Sremskoj Mitrovici pred  nevesinjskim konjičkim klubom je uspješna karijera.

Inače, tradicija održavanja konjskih trga u Nevesinju duga je preko 140 godina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: