Sedam medalja za atletičare „Leotar“ na mitingu u Čitluku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sedam medalja za atletičare „Leotar“ na mitingu u Čitluku

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.09.2021.

Takmičari Atletskog kluba „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate na 16. Međunarodnom atletskom mitingu u Čitluku.

U konkurenciji oko 1.000 takmičara mlađih uzrasnih kategorija iz zemalja regiona, altetičari „Leotara“ osvojili su sedam medalja - dvije zlatne, jedna srebrenu i četiri bronzane.

Zlatne medalje osvojile su Lana Kandić, u trci za cicibanke na 60 metara, te Jovana Kržić, u trci za mlađe pionirke na 300 metara.

Jovana Kržić se okitila i srebrenom medaljom u skoku u vis.

Bronzana odličja pripala su Ani Kraljević - 60 m za cicibanke, Sari Mijanović u istoj disciplini među mlađim pionirkama, Bogdanu Butuliji u bacanju vorteksa među cicibanima, te štafeti kluba 4h100 metara, u sastavu – Ena Komnenić, Sara Mijanović, Sara Ratković i Jovana Kržić.

Šef stručnog štaba AK „Leotar“ Milan Spaić zadovoljan je nastupom najmlađi takmičara kluba na mitingu u Čitluku.

„Naši mali altetičari još jednom su pokazali talenat i potencijal da ubuduće, u višim starosnim kategorijama, postižu još bolje rezultate“, ističe on.

Spaić dodaje da klub danas ima kvalitetne selekcije u svim uzrastima, podsjećajući da su i seniori „Leotara“ na nedavno održanom prvom Svesrpskom atletskom kupu u Trebinju, nastupajući za selekciju Republike Srpske, osvojili tri medalja.

Dijana Kovač bila je zlatna u skoku u vis, a bronzana u disciplini 100 metara prepone, dok je Glorija Kureš osvojila srebrenu medalju u trci na 3000 metara.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: