U Ljubinju prva Konferencija beba (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Ljubinju prva Konferencija beba (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:20.09.2021.

U Ljubinju je juče bio pravi dječiji praznik.

Naime, u toj hercegovačkoj opštini prvi put je održana "Konferenacija beba", manifestacija koja je okupila veliki broj mališana, ali i njihovih roditelja. Podršku Konferenciji pružile su lokalne institucije i udruženja.

Prva Konferencija beba, u okviru Malogospojinskih dana, okupila je trideset najmlađih Ljubinjaca.

Inicijativa je potekla poslije prošlogodišnjeg najvećeg broja novorođenih u Ljubinju u posljednje dvije decenije. Za Ljubinje, manifestacija je bila prava radost.

- Poželjno je što više beba da se rađa, u našem gradu prošle godine rođeno je 40 beba, najviše u zadnje dvije decenije - navela je Dragana Turanjanin, sekretar SPKD Prosvjeta, organizator Konferencije beba.

Uz muziku i klovnove, najmlađe, ali i one nešto starije, zabavljalo je društvance iz KUD-a Ljubinje i članovi dječijeg vrtića. Učesnici manifestacije birali su najmlađu i najstariju bebu, bebu sa najviše sestara i braće.

Organizaciju prve Konferencije beba u Ljubinju preuzelo je SPKD Prosvjeta i KUD Ljubinje, uz podršku Opštine Ljubinje.

- Zar postoji ljepša organizacija i učešće, presrećni smo što su ljudi došli na ovu ideju jer ovakvih manifestacija nedostaje - istakla je Desanka Radić, KUD "Ljubinje".

Prošlogodišnji broj novorođenih bio je povod da natalitetu daju više značaja i podrške.

- Na kompletnom društvu, na nama je da damo značaj tim vrijednostima, čini mi se da živimo u vremenu kada su loše informacije na prvom mjestu, a ove fine se sklanjaju u stranu, želimo da to promijenimo, da su ovo prave vrijednosti - poručio je Stevo Drapić, načelnik Opštine Ljubinje.

Podršku manifestaciji, iako nemaju dodirnih tačaka, dalo je i Udruženje "Bebe" iz Trebinja, sa kojim je Opština dogovorila saradnju u pružanju pomoći parovima sa problemom steriliteta.

Tokom manifestacije, održano je i simbolično takmičenje beba – puzanje, za uzrast do dvanaest mjeseci, samostalno hodanje, za bebe do dvadeset četiri mjeseca, takmičnje mama u brzom previjanju beba -demonstracija na lutkama.

Svim učesnicima podijeljeni su skromni pokloni, zahvalnice, slatkiši i baloni, s namjerom da se naredne godine okupe u većem broju.


 
 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: