Подручна школа у Петровом Пољу реконструише се средствима Владе Бугарске | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Подручна школа у Петровом Пољу реконструише се средствима Владе Бугарске

Извор: Radio Trebinje | Датум:29.09.2021.

Подручно одјељење у Петрововом Пољу Основне школе „Вук Караџић“ ускоро ће бити реконструисано, а у оквиру пројекта који финансира Министарство спољних послова Републике Бугарске.

Ових дана радови се приводе крају, а циљ активности које су већ реализоване и које тек предстоје је унапређење инфраструктуре у образовању, кроз побољшање услова учења и извођења наставе. На овај начин биће осигуран бољи приступ учењу, а биће побољшана инфраструктура и хигијена у школи.

„Школска зграда је стара четрдесет година, а дјелимично је реновирана прије десет година, мада никада није извршена свеобухватна реконструкција. Велики проблем представља дио зграде са равним кровом, који прокишњава. Проблем је посебно изражен на дијелу изнад мокрих чворова, а због влаге малтери и фасада са плафона и зидова су пропали“, казао је Александар Вукановић, директор Основне школе „Вук Караџић“ из Требиња.

Пројектом је обухваћена санација кровне плоче, скидање старе дотрајале термоизолације и постављање косог лименог крова,  као и промјена лимених олука на школи.  Планирана је и измјена дотрајале електро инсталације у школском тоалету.

„Такође, потребно је измјенити и водоводну инсталацију и поправити одводне канализационе цијеви. Планирана је потпуна реконструкција тоалета, као и замјена дотрајалих унутрашњих и вањских отвора. Урадиће се и ограда око школског дворишта“, појаснио је Вукановић, који је уз захвалност Влади Бугарске на издвојеним средствима за реконструкију школске зграде у Петровом Пољу казао да ће се уз њихово залагање стећи услови за квалитетније одвијање наставе,  као и задовољење хигијенско- здравствених услова, а на радост ученика и наставника у овој школи.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: