Građanima dijeljeni primjerci Dejtonskog sporazuma | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Građanima dijeljeni primjerci Dejtonskog sporazuma

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.10.2021.

Predstavnici Udruženja građana "Politikolog" iz Banjaluke organizovali su danas u Dučićevoj ulici podjelu primjeraka Dejtonskog mirovnog sporazuma u okviru akcije "Dejtonski sporazum u svakoj porodici Republike Srpske" da bi ovaj dokument približili građanima.

Predsjednik Udruženja "Politikolog" Milan Ljepojević rekao je da se u vezi sa Dejtonskim sporazumom prave mnogi tabui i nepoznanice, te da je cilj da se podjelom primjeraka ovog dokumenta sa njim upozna svaka porodica u Republici Srpskoj, kao i njene institucije.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović je rekao da su se opredijelili da posredstvom Mladih socijaldemokrata podijele skraćenu verziju Dejtonskog sporazuma, odnosno slova Dejtona, te da su ovdje vrlo jasno predstavljene prednosti i mane Dejtonskog sporazuma po Republiku Srpsku i njen narod.

Petrović je dodao da je približavanje Dejtonskog sporazuma građanima vrlo važno, da znaju koje su njegove osnove i šta znače aneksi, jer se na taj način učestvuje u ponovnom osnaživanju Republike Srpske.

"Svjedoci smo da je u posljednjih 25 godina došlo do prenošenja određenih nadležnosti i da nastojimo da vratimo nadležnosti koje su nam oduzete i koje su nam umanjile snagu. Želimo jaču Republiku Srpsku", rekao je Petrović.

Podjeli primjeraka Dejtonskog mirovnog sporazuma u Dučićevoj ulici prisustvovali su i predstavnik Kluba ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Franc Sošnja i profesor Univerziteta u Banjaluci Saša Mićin.

Podjela primjeraka Dejtonskog mirovnog sporazuma ranije je izvršena u Istočnom Sarajevu i Banjaluci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: