Књига Воља народа Милорада Додика посвећена очувању Српске | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Књига Воља народа Милорада Додика посвећена очувању Српске

Извор: SRNA | Датум:01.10.2021.

Књига "Воља народа" српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика која је посвећена одбрани, очувању и напретку Републике Српске вечерас је представљена у Музеју Херцеговине у Требињу.

Књига садржи говоре Милорада Додика у Народној скупштини Републике Српске, његово обраћање Савјету безбједности Уједињених нација, медијске иступе, те Додикове говоре у изборним кампањама.

Приређивач књиге Милан Љепојевић рекао је новинарима да ова књига представља свједочанство о времену од септембра прошле године до априла ове године.

- Ова књига јесу говори Милорада Додика, али су то и говори о Републици Српској. Књига је од прве до посљедње стране посвећена Републици Српској, њеној одбрани, очувању, напретку и развоју - рекао је Љепојевић.

Он је додао да ова књига представља савршену анализу стања односа у Републици Српској, БиХ, региону, Европи и свијету.

- Она се првенствено фокусира на Дејтонски мировни споразум, на анализу Анекса 10 којим се уводи високи представник, као и анализу Анекса четири који је Устав БиХ, којим су јасно одређени сви појмови Дејтонског мировног споразума - рекао је Љепојевић.

Он је додао да ова књига потврђује да је Милорад Додик много гласан, да се његов глас далеко чује, да је његов глас дошао до Кине, Русије и чује се у готово цијелом свијету.

Рецензент књиге Франц Сошња рекао је да се у овој, петој књизи Милорада Додика, могу видјети поруке којим путем треба да иде Република Српска и упозоравања на све опасности које се сада дешавају и како да се њима супротстави.

- Воља народа била је да СНСД оствари највећу побједу 2020. године на локалним изборима и највећи резултат - додао је Сошња.

Професор на Универзитету у Бањалуци Саша Мићин рекао је новинарима да ова књига представља политичку оријентацију Милорада Додика и платформу на којој он развија своје политике.

- Милорад говори све оно што у ствари народ мисли. То потврђују резултати избора, а назив књиге је зато `Воља народа`. То траје већ 12 година. С тим правом можемо рећи да је Милорад Додик не само врстан политичар, него у правом смислу ријечи он је и народни трибун који исказује све оно што народ мисли и осјећа на овим просторима - нагласио је Мићин.

Промоцији књиге у Требињу присуствовао је и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, представници требињске Градске управе, те представници јавног живота Требиња.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: