Обиљежено 30 година од формирања Санитетског батаљона Требињске бригаде ВРС | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Обиљежено 30 година од формирања Санитетског батаљона Требињске бригаде ВРС

Извор: Radio Trebinje | Датум:02.10.2021.

У Требињу је данас обиљежено 30 година од  формирања Санитетског батаљона и Санитета Требињске бригаде ВРС. Парастос за 28 погинулих и умрлих медицинских радника служен је у цркви светог цара Лазара у бившој касарни 
“Санитет Требињске бригаде ВРС дао је немјерљив допринос у стварању Српске, јер су његови припадници спасили  многе животе. У то вријеме, током трајања Одбрамбено-отаџбинског рата требало је много да се уради - стварати импровизоване болнице, набављати медицински материјал и много тога. Такође, било је потребно обнављати и особље. Нико се није бунио, сви су се одазивали, за свих пет година постојања санитета. Огроман је допринос борба за један живот, а камоли за више хиљада. Нажалост, годишњица ове службе није масовна, како би требало да буде", казала је Михољка Јанковић, која је у тадашњем санитету имала чин водника прве класе.
Након парастоса положено је цвијеће на Споменик браниоцима Требиња у Одрамбено-отаџбинском рату.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: