Традиционални сусрет градоначелника Требиња са дјецом | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Традиционални сусрет градоначелника Требиња са дјецом

Извор: Radio Trebinje | Датум:05.10.2021.

Поводом обиљежавања Дјечије недјеље, Град Требиње је и ове године организовао дружење са малишанима из ЈУ „Наша радост“ Требиње, Kлубом за дјецу „Света Евгенија царица Милица“, Удружењем за помоћ и подршку лицима са потешкоћама у развоју „Сунце нам је заједничко“ , као и са дјецом из требињских основних школа и играоница.

 

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је истакао да сам слоган овогодишње Дјечије недјеље који гласи „Заједно можемо све“ говори у ком правцу треба да идемо.

 

„И код дјеце и код одраслих значи исто, заједно заиста можемо све 365 дана у години треба посветити дјеци, трудимо се да све програме и подршку прилагодимо дјеци. Иако је пракса била до сада да дјеца посјећују на овај дан Градску управу, одлучили смо да сусрет буде на отвореном због епидемиолошке ситуације“, казао је градоначелник Требиња који је подсјетио да је Градска управа наставила са свим оним подршкама које је давала у претходном периоду.

„Дјеца без једног или оба родитеља ће добијати финансијску подршку, дјеца која похађају школу у руралном подручју, стипендије, све је ово и даље  су и даље актуелно и наравно, наш циљ је ако буде прилике и нових програма за подршку дјеци, ми ћемо подржати“, казао је грдоначелник Ћурић.

Бранка Шкоро, психолог у Удружењу „Сунце нам је заједничко“  каже да су се радо одазвали учешћу у Дјечијој недјељи.

„Дјеца уживају, све је предивно али ми радости имамо на претек с обзиром да сваки дан смо са дјецом. Оваква дружења и надам се да ће их бити још више значе итекако за социјализацију прије свега.“, казала је Шкоро.

Испред вртића „Наша радост“ говорила је Светлана Бокун, логопед која је истакла да је данашњи дан и цијела недјеља само један дио активности које ова јавна установа прповоди.

„Нама су дјеца центар свијета и ми сваки дан смо посветили њима. Све би било на још већем нивоу да није епидемиолошке ситуације, али свакако нам је лијепо. Све што радимо прилагођавамо дјеци, прво се она питају па тек онда ми“, додала је Бокун.

Обиљежавање Међународне недјеље дјетета представља начин да се укаже јавности на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Kонвенцијом о правима дјетета коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених нација.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: