AKCIJA RATNIH VETERANA NEVESINJA: U RATU ZA SLOBODU, U MIRU ZA HUMANOST | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

AKCIJA RATNIH VETERANA NEVESINJA: U RATU ZA SLOBODU, U MIRU ZA HUMANOST

Izvor: RADIO NEVESINJE | Foto: RADIO NEVESINJE | Datum:15.06.2016.

Ratni veterani Nevesinja učestvovali su danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Članovi ovog Udruženja  kažu da dragocjenu tečnost u miru daju svjesni  potrebe za humanošću, kao što su u ratu to činili boreći se za slobodu i otadžbinu. Naglašavaju da će njihova akcija postati tradicionalna i da će se održavati sredinom juna sa podsjećanjem na tri važna datuma - Dan formiranja Nevesinjske brigade, Dan nestalih istočne Hercegovine i Dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Doktor Maksim Brenjo, specijalista transfuziolog, podjeća da je ovo osma akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana u nevesinjskoj bolnici od početka godine. Naglašava da će uzete doze dobro doći pred dolazak ljekara iz Srbije koji planiraju da narednog vikenda u novoj  nevesinjskoj bolnici izvedu više složenih hirurških intervencija.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: