Bolnica Trebinje o nabavci i ispravnosti kiseonika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bolnica Trebinje o nabavci i ispravnosti kiseonika

Izvor: Hercegovina press | Datum:15.10.2021.

Prema nalogu sa 4. tematske sjednice Vlade Republike Srpske, na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kiseonika u javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, među kojima je i JZU Bolnica Trebinje, izvršeno je uzorkovanje kiseonika, koji prema pristiglim rezultatima, U POTPUNOSTI odgovara svim standardima i zahtjevima Evropske farmakopeje (Ph. Eur.) medicinskog kiseonika i čistoće je 99,89%.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove, obezbijedi uslugu laboratorije akreditovane za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika, a u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u našoj Ustanovi.

Pristigli rezultati, od strane akreditovane laboratorije koja je izvršila uzorkovanje i validaciju kvalitete kiseonika, samo je potvrda naših tvrdnji, kako menadžmenta, tako i ljekara koji isti medicinski kiseonik godinama koriste u svom poslu, da radimo odgovorno i prema svim zakonskim procedurama.

Podsjećanja radi, kiseonik se ne koristi samo za liječenje Covid-19 oboljelih pacijenata, već i na drugim odjeljenjima i službama, poput jedinica intenzivne njege, Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i dr, te kao takav služi za zaštitu i poboljšanje zdravlja velikog broja pacijenata.

S tim u vezi, sve neistinite tvrdnje i insinuacije o njegovoj upotrebi u vrijeme pandemije virusa korona, a koje su, nažalost, poprimile samo političke obrise, su klasičan zločin protiv zdravlja ljudi, unoseći nemir i paniku među građane.

Najveća potvrda o ispravnosti kiseonika jeste poboljšanje kliničke slike samih pacijenata koji preživljavaju zahvaljujući terapiji kiseonikom.

Molimo sve da ne nasjedaju na bilo kakvu političku hajku i političke obračune, već da isključivo brinu o svom zdravlju i zdravlju svojih najmilijih u ovim teškim vremenima.

Takođe, molimo i sve one koji šire ove neistine da se konačno počnu ponašati odgovorno, te da ovako osjetljive teme, ne koriste zarad političkog imidža i prepoznatljivosti.

Potrudimo se svi zajedno, odgovornim ponašanjem, pomoći našem medicinskom osoblju, herojima sa prve linije odbrane od virusa korona i ne dozvolimo da im se dodatno odmaže dok spasavaju na stotine ljudskih života.

BOLNICA TREBINJE


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: