PU: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Izvor: radio Trebinje | Datum:20.10.2021.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje, u periodu od januara do septembra ove godine, je zadovoljavajuće – ocijenio je načelnik ove uprave Siniša Laketa na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da koeficijent rasvjetljenosti krivičnih djela od početka godine iznosi 89,5% dok je koeficijent rasvjetljenosti po nepoznatom počiniocu 65,2%.

„To govori da su aktivnosti Policijskih službenika dale rezultat i da je većina krivičnih djela pričinjenih na štetu građana rasvjetljena. U prethodnom periodu smo evidentirali i jedno krivično djelo – ubistvo u pokušaju gdje je upotrebom vatrenog oružja od strane jednog lica u blizini porodične kuće evidentirano ovo krivično djelo gdje je nakon brze reakcije policije počinilac lišen slobode i predat u nadležnost pravosudnih organa“, podsjetio je Laketa.

On je dodao da je akcenat rada PU Trebinje u posmatranom periodu bio na spriječavanju zloupotrebe droga.

„Evidentirano je ukupno devet krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga gdje je više počinilaca privedeno, lišeno slobode i dokumentovano za ova krivična djela. Količina oduzete robe je raznolika: od stabljika indijske konoplje, preko heroina i kokaina i tako dalje. Takođe evidentirano je i deset krivičnih djela nedozvoljene trgovine akciznim robama i oduzeta roba u vrijednosti oko 350.000 KM i podnesen izvještaj protiv više lica“, objasnio je Laketa.

Kazao je da stanje bezbjednosti saobraćaja nije dobro i da će policija u narednom periodu u skladu sa svojim ovlašćenjima i dalje vršiti pojačane kontrole kretanja brzine motornih vozila i vožnje pod dejstvom alkohola i opijata.

„Svi zajedno moramo raditi na pojačanju bezbjednosti saobraćaja. Pozivam sve građane i vozače da se pridržavaju propisa i tako doprinesu bezbjednosti. Moramo probutiti zajedničku odgovornost“, kazao je on.

Na konferenciji su govorili i načelnik Sektora policije Miodrag Janković i načelnik Sektora Kriminalističke policije Velibor Vukoje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: