Potpisan ugovor o adaptaciji Doma zdravlja u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisan ugovor o adaptaciji Doma zdravlja u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:21.06.2016.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović i predstavnici firme „Jokić invest“ iz Zvornika potpisali su u Banjaluci Ugovor o adaptaciji i reorganizaciji Doma zdravlja u Nevesinju.

Vrijednost ovog projekta je 689.323 KM, a podrazumijeva adaptaciju objekta za rad pet timova porodične medicine i laboratorije.  Ministarstvo će obezbijediti 70% sredstava, a 30% finansira opština Nevesinje.

Ministar Bodanić je izrazio očekivanje da će pored nove Bolnice u Nevesinju rekonstrukcijom Doma zdravlja građani dobiti još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zdravstveni radnici bolje uslove za rad.

Opština Nevesinje  će za obnovu Doma zdravlja iz budžeta izdvojiti 220.000 KM.

Načelnik  Momčilo Šiljegović kaže da je Opština  obezbijedila  projektnu dokumentaciju i stručni nadzor. Naglašava da će Nevesinje sa dvije moderne zdravstvene ustanove biti prepoznatljivo u čitavom regionu.

Cilj projekta nije samo rekonstrukcija objekta izgrađenog prije više od 50 godina, nego i stvaranje tehničkih i organizacionih uslova za funkcionisanje Doma zdravlja po modelu porodične medicine čime će se primarna zdravstvena zaštita podići na viši nivo.

Rekonstrukcija objekta obuhvata građevinske, instalaterske i montažne radove. Planirano je opremanje prostorija novim namještajem i opremom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: