Nezapamćeno interesovanje Trebinjaca za film ''Toma'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nezapamćeno interesovanje Trebinjaca za film ''Toma''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.10.2021.

Film „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića u trebinjskom bioskopu do sada je vidjelo oko 2000 gledalaca, a projekcije su, zbog velikog interesovanja publike, produžene do utorka, 26. oktobra, u terminu od 17 časova.

Iz noći u noć traži se karta više za biografski film o Tomi Zdravkoviću, muzičkoj legendi nekadašnje Jugoslavije, kompozitoru, tekstopiscu i boemu, njegovim usponima i padovima, neuzvraćenoj ljubavi i neostvarenim snovima, koji metaforično oslikava početak kraja jednog srećnog vremena u državi koja to više nikada neće biti.

Kino-operater Siniša Tasovac za proteklih četvrt vijeka ne pamti da je domaći ili inostrani film pobudio ovakvo interesovanje publike.

„Za mojih 25 godina rada u bioskopu ne pamtim da je jedan film izazvao veće interesovanje. Poređenja radi, veće je interesovanje nego za takva ostvarenja kao što su Titanik, Južni vetar, Lepa sela lepo gore ili Lajanje na zvezde. Od trebinjske premijere, 30. septembra, koja je upriličena upravo na dan kada je prije 30 godina preminuo popularni pjevač, iz noći u noć se traži karta više, a bilo je dana da je svih 190 karata za salu rasprodato za 15 minuta“, kaže Tasovac.

Osim primjedbi na neuspjele maske i šminku, filmska kritika i publika širom regiona oduševljeni su filmom koji budi snažne emocije. I supruga Gordana Zdravković je za medije u Srbiji izjavila da je ovim ostvarenjem, naročito maestralnom glumom Milana Marića u naslovnoj ulozi, njen Toma iznova rođen.

„'Toma' je svojevrsni fenomen. Osim naših redovnih gledalaca, ovo ostvarenje prati i veliki broj nove filmske publike, tako da je njegova vrijednost dvostruka – osim katarze koju pruža današnjem gledaocu zatomljenih osjećanja u pandemijskoj svakodnevici, zasigurno će dovesti do omasovljenja naše publike i za buduće filmove“, smatra direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković.

Do sada je film „Toma“ u bioskopima Srbije i RS zvanično vidjelo više od 700 000 gledalaca, a pretpostavlja se da je piratsku verziju pogledalo makar još toliko ljubitelja sedme umjetnosti.

U ostvarenju igra odlična glumačka ekipa, u kojoj su i Tamara Dragičević, koja je tumačila poznatu pjevačicu Silvanu Armenulić, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Paulina Manov, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković.

Pjesma „Ponoć“, koju je za potrebe filma komponovao Željko Joksimović, broji za sada 6,6 miliona pregleda na Jutjubu.

Koreditelj i jedan od scenarista Zoran Lisinac za sredinu jeseni najavio je emitovanje televizijske serije posvećene legendarnom pjevaču.

„Serija ima osam epizoda, prati njegov život mnogo temeljnije, 400 minuta materijala će biti u tome. Emitovanje će početi sredinom jeseni“, otkrio je Lisinac.     


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: