ERS nastavlja da podržava rad raznih udruženja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ERS nastavlja da podržava rad raznih udruženja

Datum:22.10.2021.

Elektroprivreda Republike Srpske" /ERS/ podržala je Udruženje dijabetičara Trebinja i ostalih zainteresovanih lica, Udruženje književnika Republike Srpske – Podružnica Trebinje i Klub malog fudbala "Nevesinje", rečeno je Srni danas u tom preduzeću.

Ugovor sa Udruženjem dijabetičara Trebinja i ostalih zainteresovanih lica potpisali su generalni direktor ERS-a Luka Petrović i predsjednik tog udruženja Nada Bijedić.

Bijedićeva je istakla da im je podrška ERS-a dragocjena jer će ove godine posebno biti obilježen Svjetski dan dijabetesa, pošto je epidemija korona virusa prouzrokovala dodatne probleme pacijentima koji moraju imati redovne kontrole, a i alarmantan je porast novootkrivenih dijabetičara, najvjerovatnije zbog slabe fizičke aktivnosti.

"Ovu pomoć smo namijenili podršci djeci sa dijebetesom tipa jedan u uslovima pandemije, za Trebinjski kros protiv dijabetesa koji se tradicionalno održava već 10 godina, kojem je ERS redovni donator, a pokrovitelj grad Trebinje", navela je Bijedićeva.

Ona je ukazala da je najvažnija prevencija protiv te bolesti, ali da je cilj i da se podigne svijest ljudi o tome da sa dijabetesom može kvalitetno da se živi.

Ugovore sa ERS-om potpisao je i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske – Podružnica Trebinje Radoslav Milošević i predsjednik Kluba malog fudbala "Nevesinje" Aleksandar Rašović.

 

U ERS-u su istakli da uvijek podržavaju rad raznih udruženja bolesnih sugrađana, kao i kulturnih i sportskih društava.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: