Druženje sa djecom Blagoslov Božije milosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Druženje sa djecom Blagoslov Božije milosti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.10.2021.

Fondacija Muzej Žitomislić u saradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je proteklog vikenda u Muzeju Žitomislić kreativnu likovnu radionicu, čiji su učesnici bili mladi iz Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ i djecu iz Dječijeg doma „Mostar“.

„Naš manastir je prepoznatljivo mjesto okupljanja ljudi različitih vjeroispovjesti i svjetonazora. Trudimo se da gostoprimstvom posvjedočimo jevanđelsku zapovjest ljubavi prema svakom čovjeku. Posebno nas raduje kada svoju pažnju možemo da posvetimo djeci i to najranjivoj kategoriji među njima. Djeca sa smetnjama u razvoju iziskuju veliku pažnju društva, a djeca lišena roditeljskog staranja mnogo veću brigu svih nas. Dirljivo je koliko su i jedni i drugi spremni da pruže ljubav koju za uzvrat malo dobijaju. Dva dana koja smo proveli sa ovom djecom doživeli smo kao veliki blagoslov Božije milosti“, rekao je Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.

„Želimo da nove generacije djece i mladih dožive nova i drugačija iskustva. Nije potrebno da odete u inostranstvo da bi doživjeli nešto novo, dovoljno je da u vašoj blizini potražite ljude iz različitih zajednica i obogatite sebe kao osobu. Iskreno se nadam da je samo početak naše saradnje, volio bih da kontinuirano nastavimo sa ovakvim i sličnim radionicama, koje su korisne ne samo za djecu već i za nas i cjelokupnu zajednicu“, rekao je Dejan Dilberović, direktor Fondacije Muzej Žitomislić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: