Do mora opet uz velika zadržavanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Do mora opet uz velika zadržavanja

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: RADIO TREBINJE | Datum:22.06.2016.

prelaz zupci

Iako je sezona godišnjih odmora tek na početku, na graničnim prelazima Zupci i Ivanica – prema Crnoj Gori i Hrvatskoj – značajno je povećana frekvencija vozila, a zbog gužvi na prelaz granice ovih dana čekalo se – i duže od dva časa.

Realna procjena stanja prelaska granice, pogotovo prema Hrvatskoj, je da će biti gužvi i velikih zadržavanja u narednim mjesecima. Mi ćemo obezbijediti dovoljan broj policijskih službenika, međutim sve to nije dovoljno jer čekanja na granici prema Dubrovniku zavise od graničnog prelaza Brgat“, rekao je za Radio Trebinje Zoran Andrić, komandir trebinjske jedinice Granične policije.

On kaže da predstojeće gužve najavljuju i trend rasta broja prelazaka lica i vozila preko granice, evidentan još od početka godine. Ovo se pogotovo odnosi na granični prelaz Ivanica – gdje je državnu granicu u prva tri mjeseca prešlo za 60% više lica nego u istom periodu prošle godine.

„Državnu granicu Ivanica u januaru, februaru i martu prešlo je 29.000 osoba. Kada govorimo o ovom graničnom prelazu, ali i o ostalim graničnim prelazima, trend porasta se nastavio i u četvrtom i petom mjesecu – za 34% u odnosu na uporedni period”, dodaje Andrić.

Ivanica-granicni-prelaz

Prema trenutnom stanju najmanje su gužve u ranim jutarnjim časovima, kaže Andrić, ali dodaje da to nije garancija da neće čekati duže i ukoliko pođu na more u ranijim časovima.

I ove godine, svim putnicima koji treba na vrijeme da stignu na aerodrom, ili imaju neke druge hitne obaveze, otvorena je mogućnost da se obrate dežurnoj graničnoj službi na broj telefona: 059/ 272-530.

„Mi možemo sa kolegama iz Hrvatske, uz njihovu dobru volju koju su i do sada pokazivali i korektnu saradnju koju sa njima imamo – omogućiti blagovremeno stizanje na aerodrom ili da obave neke druge hitne potrebe“, zaključuje za Radio Trebinje Andrić.

Za putnike koji svoje planove ne mogu da uklope u predložene alternative, komandir Jedinice GP Trebinje Zoran Andrić kaže da je jedini savjet – da budu strpljivi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: