U toku masovna vakcinacija buster dozom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku masovna vakcinacija buster dozom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.10.2021.

U Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u toku je masovna vakcinacija buster dozom vakcine „Sputnjik“ protiv virusa korona oko 400 naših prijavljenih sugrađana koji su revakcinisani 20. i 21. marta ove godine.

„Sa vakcinisanjem trećom dozom protiv kovida 19 krenuli smo prije nekoliko dana, a danas je prva masovna vakcinacija lica koja su revakcinisani 20. i 21. marta, kada je drugu dozu primilo oko 1500 naših građana. Do 13 časova je vakcinisano više od 300 građana i zbog velikog interesovanja očekujemo da bi broj vakcinisanih trećom dozom danas mogao dostići i 500“, kaže dr Jelena Durić, epidemilog u Domu zdravlja Trebinje.

U narednom periodu, dodaje, plan je da se vakcinacija buster dozom provodi i bez zakazivanja, jednom ili dva puta sedmično, kako bi naši zdravstveni radnici imali vremena za vakcinaciju prvom i drugom dozom svih zainteresovanih građana.

Radovan Todorović, pomoćnik direktora Doma zdravlja Trebinje navodi da se vakcinacija trećom dozom protiv virusa korona danas provodi prema utvrđenom rasporedu.

„Zainteresovanost naših sugrađana je velika, buster doza se daje licima koji su revakcinisani prije najmanje pola godine, prema dogovorenom rasporedu i uz poštovanje epidemioloških mjera. Pozivamo sve ostale zainteresovane građane da se i dalje prijavljuju na telefon broj 065 776 852, svakog radnog dana, od 12 do 14 časova, kako bi dobili termin za vakcinisanje trećom dozom“, kaže Todorović.

On je podsjetio da Dom zdravlja Trebinje i dalje provodi vakcinaciju svih zainteresovanih prvom i drugom dozom vakcina protiv virusa korona, uz prethodno zakazivanje kod porodičnog ljekara.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: