Дурић: Епидемиолошка ситуација изузетно сложена - 100 новозаражених седмично | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Дурић: Епидемиолошка ситуација изузетно сложена - 100 новозаражених седмично

Извор: Radio Trebinje | Датум:26.10.2021.

“Већ 11. седмицу број заражених у Требињу је веома висок, епидемиолошка ситуација је изузетно сложена, са 100 новозаражених седмично, а ове седмице могућ је и двоструко већи број заражених”, упозорила је данас др Јелена Дурић, епидемиолог у Дому здравља Требиње.

Апеловала је на грађане да се вакцинишу јер, како истиче, вакцина нема алтернативу у оваквој епидемиолошкој ситуацији, при чему су данас регистрована још 44 новозаражена лица, док од 46 пацијената на ковид одјељењима Болнице Требиње, 27 прима кисеоничку подршку, а један је на неинвазивном респиратору.

„Вакцина нема алтернативу, вакцинација је једина шанса да изађемо здрави или са благим обликом болести у тренутној ситуацији јер је вирус непредвидив. Сви који нису вакцинисани доћи ће у контакт са обољелим, што ће допринијети већем оптерећењу вирусом нашег становништва ове јесени и зиме, уз очекиване теже клиничке слике и већи притисак на наш здравствени систем“, упозорила је др Дурић.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: