Poznati nagrađeni na konkursu „Vladimir Gaćinović“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poznati nagrađeni na konkursu „Vladimir Gaćinović“

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: RADIO TREBINJE | Datum:22.06.2016.


prozaipoezija-864x400_c Na konkursu za najbolju pjesmu rodoljubivog sadražaja „Vladimir Gaćinović“, koji su raspisali Kulturno-sportski centar i Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ Iz Bileće, prvu nagradu dobio je pjesnik Žarko Bojić iz Podgorice, za pjesmu „Noć na Gazimestanu“.

Njemu će na književnoj večeri u Bileći, na Vidovdan 28. juna ove godine, biti uručena specijalna plaketa i novčani iznos nagrade od 300 maraka.

Drugu nagradu, uz zahvalnicu i iznos od 200 maraka, dobio je Nedeljko Zelenović iz Istočnog Novog Sarajeva, za pjesmu „Moje reke“.

Prema odluci žirija, u kome su bili predsjednik Šćepan Aleksić i članovi profesorice srpskog jezika Jelena Mihić i Mirjana Svorcan, treća nagrada, uz zahvalnicu i iznos od 100 maraka, pripala je Jovanu Bratiću iz Nevesinja za pjesmu „Kameni vojnici“.

Na konkurs je pristiglo ukupno 19 radova iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Književno veče i podjela nagrada na Vidovdan održaće se u prostorijama Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ u Bileći.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: