Srbi iz dijaspore na Vidovdan donirali pomoć školi u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srbi iz dijaspore na Vidovdan donirali pomoć školi u Nevesinju

Izvor: Herceg TV | Datum:02.07.2016.

Srpska humanitarna organizacija "28. Jun" je na Vidovdan, 28. juna 2016. podelila pomoć u Gračanici, Nevesinju, Kistanjama, Obrenovcu i Bojniku.

Koordinator organizacije za Centralnu Evropu, Tamara Hadži-Pavlović i Nikola Stanišić, su posetili porodicu heroja sa Košara, Novicu Spasića u Bojniku, na jugu Srbije, i tom prilikom im odneli dečja kolica za novorođene blizance, hranu i kućne potrepštine. Istog dana su posetili braću Gagić, Zlatibora i Dalibora i poručili građevinski materijal za njihovu nedovršenu kuću u blizini Obrenovca.

Druga veća delegacija 28. juna, na čijem čelu je bio koordinator za Evropu, Petar Grabež, a pratnja koordinator za Zapadnu Kanadu, Daniel Jankovic, koordinator za Nemačku Ljiljana Zivanovic i koordinator za Italiju, Marko Kukic, posetila je manastir Gračanicu i tamo učestvovala u proslavi Vidovdana na Gazimestanu, nakon čega je uručila prilog Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji.

Predsednik organizacije, Filip Filipi Janković i koordinator organizacije za Australiju, David Ležaić, posetili su Srpsku pravoslavnu crkvu "Sveti Ćirilo i Metodije" u Kistanjama, u Krajini u kojoj su takođe dali priloge u ime organizacije. Ova grupa je zatim nastavila put prema Nevesinju, u Republici Srpskoj gde su ujedno odneli prvu donaciju u Hercegovinu, gde im je pomagala Angelina Djordjevic, mladi član organizacije. Tom prilikom, srednja škola "Aleksa Šantić" dobila je sveske i olovke za sve učenike ove škole, čijih 6 učionica je nedavno renovirala naša saradnica Maja Kovac.

Ova vidovdanska akcija je naša najveća jednodnevna akcija do sad i prilika da se još jednom zahvalimo svim našim donatorima, onima koji na drugi način podržavaju naš rad i našim članovima, koji su omogućili sve ovo.

Istovremeno, aktivnosti vezane za proslavu 5. godišnjice organizacije započete su na "Srpski dan" u Nijagarinim Vodopadima, u Kanadi i trajaće do 16. oktobra - čime ćemo obeležiti dan na koji je pre 5 godina započet "Boj za Kosovo" - najveći humanitarni projekat pomoći Srbima na Kosovu. Uz to, za narednih nekoliko meseci ove godine pripremili smo 28 humanitarnih događaja širom sveta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: