U toku velika akcija čišćenja grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku velika akcija čišćenja grada

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.11.2021.

Na inicijativu gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića danas je počela velika akcija čišćenja grada, u kojoj učestvuje oko 250 zaposlenih iz nadležnih službi i volontera javnih ustanova, čiji je osnivač Grad Trebinje.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, ovo je tradicionalna akcija, čiji je cilj poslati poruku da smo svi odgovorni za čistoću našeg grada.

„Znamo da postoje zaposleni koji su plaćeni da čiste, ali nisu dužni da 24 časa idu za nekim ko baca smeće i da ga kupe. Tim ljudima koji nemaju osnovnu svjest i kulturu neka služi na čast, a mi smo se okupili danas da očistimo grad. Svake godine u više navrata i prije sezone i poslije sezone organizujemo ove akcije, jer je Trebinje jedno od najčistijih gradova u regionu i želimo da tako ostane“, kazao je Ćurić.

Stevan Bekan, direktor JU „Ekologija i bezbjednost“ je zahvalivši se svim volonterima na odzivu, kazao da je fokus na onim mjestima za koje je primjećeno da su u lošim uslovima zbog pojedinaca koji iz automobila izbacuju otpad.

„Autobuska stajališta su takođe mjesta sa određenom količinom otpada i danas je dobra prilika da i to očistimo. Nadležne službe će raditi čišćenje otpada prema Gorici, Banjevcima i kod Tržnog centra Bingo.  Jedna ozbiljna akcija je danas pred nama“, dodao je Bekan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: