NASTAVLJENO ASFALTIRANJE ULICA U NEVESINJSKIM PRIGRADSKIM NASELJIMA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NASTAVLJENO ASFALTIRANJE ULICA U NEVESINJSKIM PRIGRADSKIM NASELJIMA

Izvor: hercegovinapress | Datum:17.11.2021.

Opština Nevesinje realizuje više projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture koji se finansiraju iz donacije Vlade Srbije.

U prigradskom naselju Gornje Brežine juče je asfaltirana ulica dužine 450 metara.Prethodnog vikenda završene su četiri saobraćajnice u Lapčevinama, Šehovini i Šajbama. Za danas je planirano asfaltiranje Ulice Milice Čovilo, a u četvrtak lokalnog puta na Moljevom brdu. Ulica Vuka Torovića je privremeno sanirana dok su potpuna rekonstrukcija i presvlačenje novim slojem asfalta planirani na proljeće.

Previđeno je asfaltiranje oko šest kilometara gradskih i prigradskih ulica i seoskih puteva za šta će biti izdvojeno 1,3 miliona maraka.



Jedan od najstarijih stanovnika Brežina, 86-godišnji Rade Pantić, kaže da će uslovi života u ovom naselju biti mnogo bolji.

 

– Prašnjav makadamski put, osim što je bio loš za saobraćaj, nanosio je dosta štete mještanima, posebno na voću i povrću, a sada smo dosta komotniji, ističe Pantić.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglašava da su svi projekti uređenja saobraćajne infrastrukture prošli potrebnu skupštinsku proceduru, a da su sredstva obezbijeđena iz donacije Vlade Srbije.

-Radimo na osnovu zahtjeva građana i u skladu sa strateškim planiranjem pri čemu smo najviše pažnje obratili na dva prigradska naselja Brežine i Lapčevine koja su potpuno bila u makadamskim putevima , kaže Avdalović. Dodaje da će biti obuhvaćene pojedine gradske saobraćajnice i više seoskih puteva u Krekovima, Pridvorcima, Bojištima, Udrežnju, Biogradu, Drežnju i Grabovici.

Iz opštinske uprave su najavili da će nastavak ovogodišnjih radova zavisiti od vremenskih prilika, a da će svi preostali najavljeni infrastrukturni projekti biti završeni na proljeće.

Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: